Duurzaamheid

Duurzaamheid is de motor van onze innovatie

Duurzaamheid is meer dan het product alleen. Duurzaamheid gaat ook over duurzame relaties met werknemers (kansen om te ontwikkelen), relaties met klanten, leveranciers en de directe leefomgeving. Royal Vaassen pakt duurzaamheid op in de breedste zin van het woord.

Natuurlijk ligt de nadruk sterk op het verlagen van de CO2-voetafdruk van onze producten, hetgeen met name bepaald wordt door de keuze in het materiaalgebruik.

We streven naar mono-materialen, circa 60% van onze afzet is mono-materiaal in de vorm van (gemetalliseerd) papier en gelakt aluminium. Voor de overige multi-materiaal oplossingen bedenken we alternatieven. In ons eigen proces gebruiken we hernieuwbare energie, compenseren we CO2-uitstoot of hergebruiken we gescheiden afval.

In onze inkoopmarkten zijn we op zoek naar duurzamere oplossingen en materialen
Voorbeelden daarvan zijn:

  • Groen aluminum (gebaseerd op waterkracht energie)
  • Gerecycled aluminum
  • Lijmen en lakken op waterbasis
  • Gerecycled PET
  • LCA van onze producten

Voor het recyclen van aluminium is wezenlijk minder energie nodig dan bij de eerste productie van nieuw materiaal, dus een dubbel voordeel!

De uitdaging ligt in efficiënter leven door duurzamere consumptiegewoonten en productiemethoden te ontwikkelen. Door dialogen met zowel klanten als leveranciers aan te gaan, werken we aan duurzamere methoden en producten. We helpen graag de ecologische voetafdruk te verkleinen.

—  NIEUWS

Recent nieuws

Waar ben je naar op zoek?